Advocaat

mr. Nancy Dekens


Mobiel: 06 213 977 93
Email: dekens@dekenspijnenburg.nl
Twitter: @NancyDekens
Facebook: StrafrechtadvocaatNancyDekens

Advocaat

Nancy is sinds 1998 advocaat. Na twee jaar algemene praktijk heeft zij zich volledig gespecialiseerd in het strafrecht. Van 2001 tot en met 2007 heeft zij gewerkt bij Cleerdin & Hamer Advocaten, onder de vleugels van Gerard Hamer.

In 2008 heeft zij Dekens & Groenendaal Strafrechtadvocaten opgericht. Dit kantoor sloot eind 2016. Nancy vertrok uit Amsterdam naar Alkmaar en sloot zich als enige strafrechtadvocaat aan bij een civiel kantoor. Dit was een kort avontuur.

Per 1 januari 2018 sloot zij zich aan bij (toen nog) Pijnenburg Advocaten. Nancy miste de hectiek van de stad en het op kantoor inhoudelijke sparren in grote(re) strafzaken. In Maarten heeft zij een gelijkwaardige sparringspartner gevonden die het strafrecht met dezelfde gedrevenheid beoefent als zij.

Nancy treedt graag op in complexe strafzaken (levensdelicten, georganiseerde criminaliteit, fraude) en gaat een pittige inhoudelijke discussie op zitting niet uit de weg. Het leggen van de juridische puzzel, het schrijven van overtuigende pleidooien, zijn elementen van het vak die haar na al die jaren nog steeds intrigeren. In haar aanpak staat de mens achter de strafzaak altijd centraal.

Naast particulieren verdedigt Nancy regelmatig bedrijven en feitelijk leidinggevers die verdacht worden van strafbare feiten.

Al haar klanten krijgen een eerlijk verhaal. Nancy zegt waar het op staat, hoe de zaak er voor staat en wat haar verdediging kan opleveren. 

Naast passie voor het strafrecht is Nancy een fanatieke sporter. Zij beoefent karate en speelt hockey. Zij fietst ook graag een flink stuk op haar racefiets bij mooi weer of thuis op de tacx.

Nancy is lid van de Nederlandse Vereniging voor Strafrechtadvocaten. En van de Amsterdamse Advocaten Psychiatrie Vereniging, waar zij tevens bestuurslid van is.

Mr. Dekens is in de media bekend met onder meer de volgende zaken :

– Vrijspraak voor Nederlandse verdachten in Duitse plofkraakzaak
– Verdediging vraagt om vrijspraak voor Sjonny W. om doden vrouwen
– Advocaat eist actie in ontvoeringszaak: ‘nieuwe poging verhoor vader Insiya’
– OM eist 23 en 24 jaar tegen Amsterdammers voor liquidatie
– De liquidatie van Timon Badloe
– Vrijspraak voor liquidatiepoging Utrecht
– Vrijspraak hennepplantage in bedrijfsruimte